Expoziţia "Contrasens" de artă abstractă semnată de Harris Wallmen, cunoscut mai degrabă ca antrenor al lotului naţional de karate kyokushin, a fost vernisată, vineri seară, în Sinagoga Zion în prezenţa câtorva zeci de curioşi.

Dacă autorul lor a preferat să nu vorbească în cadrul vernisajului organizat de Asociaţia Artiştilor Naivi din România, creaţiile colorate şi dinamice ale lui Harris Wallmen au fost descrise de criticul de artă Ramona Novicov. "Mă face să mă gândesc la cuvântul trecere, prin aceste trecere de sus în jos pe tablouri. De fapt, tot timpul suntem într-o trecere, între viaţă şi moartă, dintr-o stare în alta. Ori nu este uşor să-ţi asumi faptul că eşti o fiinţă trecătoare", a spus Ramona Novicov.

Criticul de artă a mai adăugat că, prin expoziţia de pictură abstractă, Harris Wallmen îşi scoate la vedere "talanţii artei" cu "mare delicateţe". "Aceste lucrări sunt ca nişte curcubeie descompuse. Eu văd un fel de mişcare fluctuantă de curcubeu scrisă în ele", a mai spus Novicov.

Deşi în viaţa publică s-a remarcat ca ziarist şi sportiv, iar ulterior antrenor, Harris Wallmen pictează de foarte mulţi ani. N-a vrut în mod deosebit, însă, niciodată să expună. De data aceasta, a făcut-o determinat de Mircea Stroe, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Naivi din România.

"Pictura abstractă e singurul gen de pictură care mă intrigă. Pictura figurativă mi se pare aşa de plictisitoare!", a spus Harris.

Expoziţia "Contrasens" va putea fi vizitată la Sinagoga Zion, reabilitată şi transformată în sală de evenimente, până pe 22 iulie.