Un curs gratuit de pictură pe lemn va avea loc la Muzeul Țării Crișurilor. Acesta se adresează adulților și familiilor monoparentale și este structurat pe două module a câte trei ședințe fiecare.

Primul modul va avea loc în 18, 25 iulie și 22 august, iar modulul al doilea în 29 august, 5 și 12 septembrie, între orele 9 – 11.

Prin aceste cursuri, participanții vor putea să-și stimuleze creativitatea, să își dezvolte abilitățile de pictură și simțul estetic. Activitățile cuprind vizitarea de expoziții de la secțiile de Artă și Etnografie, discuții despre istoria picturii, prezentarea etapelor pregătirii lemnului și pictura unei icoane pe lemn.

„Proiectul își propune învățarea prin exprimare liberă, descoperirea resurselor și a potențialului artistic al fiecărei persoane, stimularea creativității și imaginației, cultivarea aprecierii pentru cultură și a respectului pentru artă, identificarea și perfecționarea tehnicilor de pictură”, precizează comunicatorii instituției muzeale.

La finalul celor două module, la sediul Muzeului Țării Crișurilor va fi organizată o expoziție cu toate lucrările realizate de către cursanți, la o dată care va fi comunicată ulterior.

Ședințele vor fi susținute de către Dalida Moga, Andreea Pop și Amalia Moldovan, muzeografi în cadrul instituției de cultură.

De precizat că aceste cursuri sunt gratuite, dar necesită înscriere prealabilă, iar cei interesați trebuie să știe că locurile sunt limitate, la un modul putând participa maximum 10 persoane. Înscrierile se pot face la numărul de telefon 0772-081.499, de luni-vineri în intervalul orar 09:30-15:30.

Cursul de pictură pe lemn dedicat persoanelor adulte și familiilor monoparentale este organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Primăriei Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!