Elevii de clasa a VIII-a care doresc să opteze pentru profilul de filologie bilingv spaniolă la Colegiul Naţional "Iosif Vulcan" Oradea, în anul şcolar 2022/2023, sunt invitaţi la un curs gratuit, menit să îi ajute.

Cursul destinat viitorilor "boboci" ai Colegiului se va desfăşura online şi va începe în luna martie, fiind realizat de profesoara de limbă spaniolă Paula Dumea, au anunțat reprezentanți ai școlii.

C.N. "Iosif Vulcan" Oradea este o şcoală cu tradiţie în ceea ce priveşte limba spaniolă, fiind un liceu bilingv româno-spaniol. Secţia de bilingv spaniolă a fost inaugurată în anul 2008 de către ambasadorul Spaniei la Bucureşti, Excelenţa sa Juan Pablo García Berdoy, sub conducerea directoarei instituţiei, prof. Simona Martin, şi a profesoarei de limba spaniolă Rodica Pop.

Elevii interesaţi de acest curs vor găsi toate detaliile pe pagina de Facebook a şcolii.

Mai multe detalii pot fi obţinute și telefonic de la secretariatul unității de învățământ, tel: 0359-410.550.

Centru de examen acreditat

Potrivit unei informări făcute de reprezentanții liceului, în anul 2010, Colegiul Național "Iosif Vulcan" Oradea a devenit Centru de examen acreditat de către Instituto Cervantes (Serviciul Cultural al Ambasadei Spaniei în România) pentru obţinerea Diplomelor DELE - certificate oficiale, recunoscute pe plan internaţional, ce atestă cunoştinţele de limba spaniolă.

Următoarea sesiune de examen se va desfăşura în luna mai pentru nivelurile A1, A2, A2/B1 şcolar, B1 şi B2.

„Secţia bilingvă româno-spaniolă face parte dintr-un proiect internaţional, fiind sprijinită de către Ambasada Spaniei la Bucureşti prin Biroul Ataşat de Învăţământ, care gestionează programele educative ale Ministerului Educaţiei Spaniol în România şi participă la formarea profesorilor de limbă spaniolă prin diferite cursuri”, arată informarea.

Ce avantaje ai dacă alegi profilul

Elevii au, între altele, oportunitatea de a avea un profesor nativ de limba spaniolă, lectorul de anul acesta fiind Mariángeles Chincoa.

Un alt avantaj îl reprezintă Bacalaureatul Spaniol Internaţional; la finalizarea celor 4 ani de studiu, elevii care îl absolvă pot beneficia de burse oferite de universităţi din Spania, precum Universitatea din Granada.