Instituţie responsabilă de pregătirea dascălilor din Bihor, Casa Corpului Didactic anunţă că va da startul unui nou curs de limba engleză pentru cadrele didactice care nu predau această limbă. Cursul se va ţine online, pe durata a trei luni.

„Este un curs care totalizează 89 de ore, se va desfășura pe parcursul a trei luni și echivalează cu 22 de credite transferabile. Doritorii sunt invitați să se grăbească să se înscrie, deoarece au mai rămas doar câteva locuri disponibile. Găsiți toate detaliile pe site-ul Casei Corpului Didactic Bihor (www.ccdbihor.ro), secțiune Formare continuă / Programe acreditate”, a transmis instituţia, printr-un comunicat asumat de prof. Mioara Țigan, directorul Casei Corpului Didactic Bihor.

Taxa de participare la curs este de 350 lei.

Pe de altă parte, CCD Bihor a mai anunţat că a celebrat Luna Internaţională a Bibliotecilor Şcolare, sărbătorită în octombrie cu motto-ul „Fairy Tales and Folk Tales around the World” (Poveşti şi basme populare din jurul lumii). Prof. Mariana Trofin, bibliotecar al CCD Bihor și îndrumător metodic al bibliotecarilor școlari din Bihor, a organizat și coordonat o serie de evenimente online, sub denumirea Sărbătorind Bibliotecile Școlare. În cadrul acestuia, desfășurat la jumătatea lunii octombrie, s-au prezentat materiale care au subliniat importanța bibliotecilor școlare.

„Una dintre activități, Pledând pentru bibliotecile şcolare din întreaga lume, susținută de prof. Trofin, a presupus o invitație într-o excursie virtuală, prin care au fost vizitate biblioteci din România și alte câteva țări europene. Florica Roibu și Daniela Pop, bibliotecare la Colegiul Naţional Onisifor Ghibu, respectiv Şcoala Gimnazială Nicolae Bălescu, au făcut și ele o pledoarie în favoarea bibliotecii și lecturii, în expunerea Biblioteca, lumea mirifică a cărţii”, a mai transmis CCD Bihor.