Asociaţia ProBikers Bihor organizează primul cyclo-cross din Transilvania, competiţia fiind o cursă pentru biciclişti pe un teren accidentat. De altfel, traseul face ciclocrosul diferit, având viraje rapide, obstacole naturale sau artificiale, care de multe ori îl fac pe ciclist să coboare de pe bicicletă şi să parcurgă porţiuni alergând. De asemenea, ciclocrosul presupune o mixtură de suprafeţe, de la zone înierbate la asfalt ori porţiuni cu noroi.

Startul concursului se va da duminică, 20 martie, la ora 10.30 la capătul străzii Gheorghe Doja din Oradea. Înscrierile se pot face online, pe site-ul asociaţiei, aceasta fiind primul eveniment sportiv din calendarul pe 2016 al Federaţiei Române de Ciclism.

Sportivii, dar nu numai, sunt invitaţi de organizatori şi la o acţiune de voluntariat. Sâmbătă, cu o zi înainte de concurs, de la ora 14.30, doritorii sunt chemaţi să cureţe de gunoaie pădurea din jurul filigoriei aflate la capătul străzii Doja. "Noi suntem persoane care iubim natura şi considerăm că gunoaiele nu au ce căuta în această zonă, iar acum avem prilejul dar şi suntem constrânşi să curăţăm zona, pentru ca acest eveniment sportiv spectaculos să fie savurat pe deplin", transmit organizatorii. Cei interesaţi de acţiunea de voluntariat pot contacta asociaţia prin email la adresa office@probikers.ro sau la numărul de telefon 0745-656.100.

Concursul este organizat în parteneriat cu Bellotto Sport, Primăria Oradea, Primăria Borş, RER Ecologic Service, Ocolul Silvic Oradea şi Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Bihor.