După estimările organizatorilor, aproximativ 2.000 de orădeni au participat duminică la Cursa răţuştelor de baie, un eveniment cu scop caritabil organizat în premieră în Oradea.

1.jpgDin cele 5.000 de răţuşte care au putut fi "adoptate" de orădeni, doar 500 au rămas fără "părinţi". Ele au concurat, încercând să aducă proprietarilor premiul cel mare, însă doar primele şase care au ajuns la "finish" au fost declarate învingătoare. "Tutelarii" lor au câştigat astfel premii în bani, obiecte de mobilier, dar şi vouchere de cumpărături. Cel mai mare premiu a fost adjudecat de Emilia Rodica Berzovan (foto), o orădeancă de 32 de ani care a câştigat 1.500 de lei. Petru Ciortin a câştigat un mobilier pentru tineret, iar Marcela Anghel un mobilier pentru copii. Eva Antal a primit ca premiu o bicicletă de tip mountain bike, iar Greta Uram o pereche de role. Pentru că şi răţuşca sa a fost printre primele sosite, Alexandru Luca a primit o canapea.

Totodată, din răţuştele mari împodobite de copiii şi elevii orădeni, expuse în Piaţa Independenţei, răţuşca Şcolii Generale nr. 11 a primit titlul de "cea mai frumoasă răţuşcă", iar cea a Grădiniţei nr. 27 de "cea mai rapidă răţuşcă mare".

"A fost un eveniment reuşit. Nu am apucat să contabilizăm încă toată suma strânsă, dar estimăm că e undeva între 20-25.000 de lei", a precizat pentru BIHOREANUL Laurenţiu Lazăr, unul dintre organizatorii evenimentului. Toţi banii strânşi vor fi donaţi centrelor de zi pentru copii şi persoane cu dizabilităţi, din cadrul Asociaţiei Evantai.