Peste 100 de persoane aşteaptau, sâmbătă seară, în Aeroportul din Oradea, după ce avionul companiei Ryanair, care trebuia să îi ducă în Italia, pe aeroportul din Milano (Bergamo), nu a putut ateriza din cauza furtunii.

Avionul trebuia să decoleze de la Oradea la ora 22.10, însă persoanele care urmau să plece au fost anunţate de către reprezentanţii aeroportului că avionul nu va putea ateriza la Oradea.

Ulterior, în jurul orei 22.40, s-a anunţat că pasagerii care au venit dinspre Italia - aproximativ 100 la număr - vor fi debarcaţi în Budapesta, de unde vor veni cu autobuze şi microbuze.

După ce a încercat de mai multe ori să aterizeze, căpitanul a întors avionul şi a plecat spre Ungaria, unde va alimenta şi va încerca să revină la Oradea, cu avionul gol, pentru a-i prelua pe cei rămaşi aici

Potrivit site-ului flightradar24.com, cursa este estimată să ajungă la Oradea după miezul nopţii.

În tot acest timp, pasagerii, care au trecut de zona de securitate, aşteaptă calmi şi speră că nu vor fi lăsaţi de izbelişte, la fel cum s-a întâmplat duminica trecută, cu o altă cursă Ryanair, care trebuia să plece spre Barcelona.

Oamenii sunt optimişti, cu atât mai mult cu cât, la ora transmiterii acestei ştiri, condiţiile meteo par să se fi îmbunătăţit în zona aeroportului.

UPDATE: Încă un eşec

Avionul a avut o încercare de a reveni la Oradea în jurul orei 00.30, însă a făcut cale întoarsă.

Cursa a fost anulată, însă reprezentanţii aeroportului orădean au anunţat că o altă aeronavă îi va prelua pe pasageri duminică dimineață, urmând să decoleze la ora 10.

Citiți și articolul Avionul a plecat! Cursa Oradea - Milano, anulată de Ryanair din cauza furtunii, a fost reluată duminică dimineaţă (FOTO)