Cursa companiei Tarom de miercuri seara pe ruta Bucureşti - Oradea - Bucureşti a fost anulată fără ca reprezentanţii operatorului aerian să le dea explicaţii clare pasagerilor, aceştia fiind lăsaţi să aştepte mai bine de două ore în incinta Aeroportului din Oradea.

Sesizarea a fost făcută BIHOREANULUI de un cititor. "Eu sunt din Oradea şi trebuia să ajung repede la Bucureşti, dar lucrurile nu au stat deloc aşa. Am fost lăsaţi cu ochii în soare de cei de la Tarom", a reclamat orădeanul care se afla printre pasagerii zborului. 

Conform programului, cursa Tarom trebuia să plece de la Bucureşti la ora 17.55 şi să ajungă la Oradea, încărcată cu pasageri, la ora 19.20, urmând să preia alţi pasageri de aici şi să decoleze la ora 19.45 înapoi spre Capitală. 

La ora plecării din Oradea, pasagerilor li s-a comunicat că sunt condiţii neprielnice pentru zbor, vizbilitatea fiind redusă din cauza ceţii, a mai precizat orădeanul care a făcut sesizarea. 

Drept urmare, călătorii au fost anunţaţi că vor fi duşi cu microbuzul până în Cluj-Napoca, aeronava Tarom de Oradea urmând să aterizeze acolo. 

Până la urmă, însă, pasagerii au fost lăsaţi să aştepte în aeroport până în jurul orei 22, când li s-a spus că nu vor mai merge nicăieri. "Cu toate că microbuzul stătea acolo, noi nu am mai fost duşi. De aseară mă tot întreb de ce nu am mai fost duşi. Nu ni s-au dat explicaţii", a mai spus orădeanul. "Nu înţeleg de ce cursele din Satu Mare şi Cluj, care au zburat la ore apropiate (n.r. la ora 18.50 respectiv ora 22) au putut fi operate, iar cea din Oradea, nu".

În fine, pasagerii au fost înştiinţaţi că joi dimineaţa vor pleca cu aeronava programată să decoleze de la Oradea la ora 9.20. Din spusele reclamantului, însă, nu toţi călătorii au avut loc în respectiva cursă.

Contactat de BIHOREANUL, directorul interimar al Aeroportului din Oradea, Dan Bălăcel, a confirmat incidentul. "Din câte am aflat eu, aeronava care trebuia să vină din Bucureşti nu a mai ajuns la Oradea din cauza unor probleme tehnice, dar şi din cauza ceţii. Pasagerii au fost informaţi că zborul din Oradea s-a anulat şi că aeronava care trebuia să ajungă în aeroport va merge în Cluj şi de acolo îi va lua pe pasageri. Ulterior, Tarom a transmis o dispoziţie prin care a anulat şi acel zbor pregătit pentru cei din Oradea la Cluj", a declarat directorul.