Tour operatorii anunţă curse charter de pe Aeroportul Internaţional Oradea, primele urmând să plece chiar în 8 martie, spre Sharm El Sheikh, în Egipt. Apoi, din iunie, urmează curse charter spre alte două destinaţii: Hurghada (Egipt) şi Antalya (Turcia). 

Nici Egipt şi nici Turcia nu se află, cel puţin deocamdată, pe lista ţărilor "galbene" pentru care România impune la întoarcere o perioadă de carantină.

Spre Sharm...

Zborurile charter spre Sharm El Sheikh, care urmează să debuteze curând, au fost anunţate la începutul lunii februarie, de către tour operatorul Christian Tour, anunţul fiind promovat şi de Aeroportul Oradea pe reţelele de socializare. 

Potrivit informațiilor furnizate de agenţiile locale de turism, datele de plecare pentru zborurile spre Sharm El Sheikh sunt 8, 15, 22, 29 martie, 5, 12, 19, 27 aprilie, respectiv 4 mai. 

Agenţia Simbotour Oradea precizează că preţul unui pachet de o săptămână cu plecare din 8 martie poate costa în jur de 480 de euro la un hotel de patru stele, respectiv de la 550 de euro în sus pe persoană la un resort de cinci stele. 

Din iunie, Hurghada şi Antalya

De asemenea, miercuri, Amara Tour împreună cu operatorul aerian HiSky au anunţat lansarea mai multor curse charter de pe aeroporturi din România, inclusiv de pe cel din Oradea. 

Astfel, potrivit unei informări apărute pe pagina Aeroportului Oradea, zborurile vor fi operate în sezonul estival, începând din 8 iunie. 

Concret, zborurile spre Antalya se vor derula în perioada 8 iunie-14 septembrie, în zilele de marţi, după următorul orar de zbor: Oradea 13:30-15:30 Antalya; Antalya 10:30-12:30 Oradea.

Zborurile spre Hurghada vor fi operate în perioada 11 iunie-24 septembrie, în zilele de vineri, după următorul orar de zbor: Oradea 13:30-16:00 Hurghada; Hurghada 08:20-12:30 Oradea. 

Detalii despre bilete şi rezervări pentru charterele de la Oradea se pot găsi la agenţiile locale de turism, dar şi pe site-urile oficiale ale tour operatorilor menţionaţi.