A opta tranşă de vaccin Pfizer și BioNTech nu a mai ajuns în România luni dimineaţă, aşa cum era programat, zborul fiind anulat din cauza vremii nefavorabile din Germania. Tranşa conținea un număr de 163.800 de doze. 

În ultimele zile însă serviciile de intervenţie din Germania sunt în alertă după ce meteorologii au emis un cod roşu de vreme severă în mai multe regiuni ale ţării. Centrul Germaniei a fost deosebit de afectat din cauza viscolului, iar specialiștii spun că stratul de zăpadă va ajunge la 32 centimetri şi că vântul va continua să sufle cu putere, cu 90 de kilometri pe oră.

În acest context, premierul Florin Cîţu a precizat luni că dozele care ar fi urmat să fie aduse erau pentru rapel, ceea ce înseamnă că nu va fi reprogramat nimeni.

"Dozele respective nu au mai putut ajunge la această oră. S-ar putea să ajungă azi, vedem, ori astăzi, ori mâine. Am vorbit cu Ministerul Apărării Naţionale, să vedem dacă avem posibilitatea să aducem noi aceste doze. Sunt doze de rapel, nu e nicio problemă, nu se reprogramează nimeni", a declarat, potrivit Hotnews.ro, premierul Florin Cîţu.

În aceste zile sunt ninsori abundente în vestul Europei. În Marea Britanie, viscolul şi ninsoarea au dus la închiderea unor centre de vaccinare, iar în Țările de Jos şi Germania traficul rutier a avut de suferit, iar cel feroviar a fost întrerupt în mai multe zone.