Regia Autonomă Oradea Transport Local (OTL) a anunţat, joi, că numărul curselor pe liniile de autobuz 15 şi 18 vor fi reduse din data de 24 iulie. Această decizie a fost luată "având în vedere începerea lucrărilor de amenajare a giraţiei în zona Centrul Civic şi necesitatea asigurării transportului de călători cu autobuze, dar şi optimizarea cheltuielilor pentru perioada de criză".

Începând de sâmbătă, capătul liniei 15 se va muta de pe Aleea Gojdu la Hotel Continental. Astfel pe traseul Piaţa 1 Decembrie - Podgoria se vor executa 7 curse în zilele lucrătoare în perioada vacanţei, faţă de 8 până acum, în timp ce cursele de weekend şi sărbători legale vor rămâne la un număr de 5.

Dacă în cazul liniei 15 nu s-au înregistrat schimbări majore, cursele liniei 18, care merge de la Gara Centrală până pe strada Bihorului, aproape de Spitalul de Pneumoftiziologie, vor fi mult reduse. Astfel, în cazul zilelor lucrătoare, indiferent dacă sunt în perioada vacanţei sau nu, numărul curselor va scădea de la 17 la 8, iar în zilele nelucrătoare de la 8 la 5.