Copiii cu vârste de peste 12 ani care locuiesc în Săcueni sau în apropiere pot să participe la o şcoală de vară, unde vor fi susţinute cursuri gratuite de cântat la intrumente de suflat precum trompetă sau saxofon.

Cursurile au început deja şi se desfăşoară până în 31 iulie, în fiecare zi de miercuri, între orele 10 şi 16, şi de joi, între orele 10 şi 15, la Teatrul Orăşenesc "Szabó Ódzsa" din Săcueni.

Înscrierile sunt deschise, însă, în continuare.

Participarea este gratuită, iar cursurile sunt susţinute de profesorul Dee Róbert Lőrinc.

Copiii vor putea învăţa să cânte la instrumente precum flaut, clarinet, saxofon, trompetă, corn francez, althorn, tenorhorn şi tubă.

"Această iniţiativă oferă copiilor pasionaţi de muzică şi artă ocazia de a-şi dezvolta abilităţile şi de a se exprima artistic prin intermediul instrumentelor de suflat. Şcoala de Vară de la Săcuieni reprezintă o oportunitate valoroasă pentru a îmbogăţi experienţa lor muzicală şi pentru a le oferi un cadru de învăţare şi evoluţie într-un mediu cultural stimulant", se arată într-un comunicat transmis de Centrul pentru Cultură al Judeţului Bihor, unul dintre organizatori.

Tabăra de vară este organizată în colaborare cu Şcoala de Arte Francisc Hubic şi Consiliul Judeţean Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!