Orădenii care nu au un loc de muncă şi nu urmează nici o formă de învăţământ, dar doresc un loc de muncă în comerţ, îşi pot facilita obţinerea unui job în domeniu prin înscrierea la cursurile de calificare gratuite pentru postul de lucrător comercial oferite de Centrul Cariere al fundaţiei Ruhama în luna mai.

"Cursul se adresează persoanelor care doresc să lucreze în domeniul comerţului de produse alimentare şi non-alimentare, în cadrul hypermarketurilor sau a magazinelor de dimensiuni mai mici. Lucrătorul comercial asigură volumul de marfă în rafturi, valabilitatea produselor expuse, raportarea pierderilor de orice fel (rebuturi, furturi), igiena mărfii, informarea clienţilor, rezolvarea problemelor şi satisfacerea cerinţelor clientului, supravegherea raioanelor", se arată într-un comunicat trimis miercuri de Ruhama.

Cursul este gratuit şi se adresează celor care nu au loc de muncă, dar nici nu urmează o formă de învăţământ. "Persoanele interesate pot obţine informaţii sau se pot înscrie la sediul Centrului Cariere, din strada Universităţii, nr. 4, de luni până vineri, între orele 9 şi 16. Numărul de telefon al centrului este 0259.456.180, iar adresa de e-mail: cariere@ruhama.ro", se mai precizează în comunicatul trimis de Ruhama.

Serviciile sunt oferite în cadrul proiectului "Informat, Instruit, Angajat", implementat de Fundaţia Ruhama prin Centrul Cariere, în parteneriat cu Fundaţia Carpatica, Universitatea Oradea, prin Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane şi Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Bihor. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European.