Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, miercuri seară, contestaţia depusă de Laura Codruţa Kovesi împotriva măsurii de control judiciar dispus de procurorul Adina Florea de la Secţia de anchetă a magistraţilor în cazul fostei şefe DNA, în dosarul aducerii în ţară a lui Nicolae Popa.

Curtea Supremă a dispus ridicarea măsurii controlului judiciar, decizia fiind definitivă. Astfel, Laura Codruţa Kovesi poate părăsi ţara, scrie Adevărul.ro.

"S-au ridicat toate măsurile impuse", a declarat Kovesi la ieşirea din instanţă.

Întrebată dacă acum este liberă să părăsească ţara şi să-şi apere imaginea fosta şefă DNA a spus: "Eram liberă şi înainte".

Minuta arată că instanţa: "Admite plângerea formulata de Kovesi. Revocă măsura controlului judiciar. Definitivă".

Pe 29 martie, Secția specială de anchetare a infracțiunilor comise de magistrați a anunțat că a pus în mișcare acțiunea penală împotriva fostei șefe DNA, acuzată de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) și mărturie mincinoasă. Tot atunci s-a dispus controlul judiciar pe 60 de zile, Kovesi neputând părăsi ţara fără încuviinţarea procurorului şi nu-şi mai poate desfăşura activitatea de magistrat.

De asemenea, lui Kovesi i s-a interzis să vorbească despre acest caz şi despre anchetă.