Un seism cu magnitudinea de 5,8 grade a avut loc marţi după-amiază la Washington DC. Mai multe clădiri importante, printre care şi Pentagonul, au fost evacuate.

Cutremurul a avut loc la ora locală 13.51 (20.51 ora României), epicentrul fiind în statul Virginia, la aproximativ 100 de kilometri de Washington DC.

Potrivit martorilor citaţi de CNN, clădirile din New York şi Washington s-au mişcat câteva zeci de secunde, iar oamenii au început să intre în panică.

"Este unul dintre cele mai puternice cutremure produse în această regiune ", a explicat seismologul USGS Lucy Jones, avertizând că vor avea loc replici.

Seismul a fost resimţit în Philadelphia, Pennsylvania, New York, inclusiv pe insula Martha's Vineyard (Massachusetts), unde familia preşedintelui Barack Obama este în vacanţă. De asemenea, a fost simţit şi în sud-estul Canadei.

Serviciile companiilor de telefonie din New York au fost afectate temporar de cutremur.

Pentagonul, sediul Departamentului Apărării, a fost evacuat. "Când clădirea a început să se mişte violent, sute de persoane au început să ţipe ", a declarat corespondentul CNN Barbara Starr. Totodată, şi alte clădiri importante au fost evacuate.

Aeroporturile Newark (New York), J.F Kennedy şi Philadelphia şi-au suspendat activităţile din cauza cutremururului.