Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade s-a produs luni după-amiază în județul Gorj, la o adâncime de doar 15 kilometri, a informat Institutul pentru Fizica Pământului. 

Acesta este cel de-al doilea mare seism înregistrat în România în ultimii doi ani, precizează HotNews.ro.

Mai mulți orădeni au sesizat BIHOREANULUI că seismul a fost resimțit, însă nu puternic, și în județul Bihor, inclusiv în Oradea.

„S-a mișcat patul cu mine”, a spus o orădeancă.

„Nu s-a întâmplat vreun cutremur în Oradea? Stau la etajul 9 la Prima Oneștilor și parcă am simțit ceva... S-a mișcat lustra și scaunul de birou pe care stăteam... Am niște obiecte agățate de ușile de la baie și ele se mișcau... Vă dați seama ce senzație am avut”, a transmis un alt cititor BIHOREANULUI.

Inclusiv în zona Spitalului Județean din Oradea s-au semnalat mici efecte ale seismului. Un pacient a povestit că stativul cu perfuzii s-a mișcat din loc, fără să fie atins.

O orădeancă aflată la muncă într-o clinică medicală de pe str. Nicolae Jiga a spus, la rându-i, că a observat efecte al seismului. „Geamurile au vibrat, ca și cum ar trece o mașină de tonaj mare pe stradă”, a spus ea. 

Seismul s-a produs la ora 16.58. Conform Spotmedia.ro, cutremurul a fost resimţit în partea de vest a ţării.

(sursa: INFP)

Cutremurul a avut loc la 102 km sud-vest de Sibiu, 107 km nord-vest de Craiova, 137 km vest de Pitesti, 166 km est de Timisoara, 179 km sud de Cluj-Napoca, 183 km sud-est de Arad, 196 km vest de Brasov, 218 km est de Belgrad, 222 km est de Zemun, 224 km vest de Ploiesti, potrivit INFP.

Contactată de BIHOREANUL, locotenent colonel Camelia Roșca a precizat că nu au fost semnalate apeluri la 112 în legătură cu această situație.

UPDATE: Replică cu magnitudine de 3 pe scara Richter 

Institutul Național pentru Fizica Pământului a anunțat că la ora 17.21, în Gorj, a fost înregistrată o replică a seismului. Replica a fost „un cutremur slab  cu magnitudinea ML 3.0, la adâncimea de 15 km”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!