Asociaţia firmelor italiene, Unimpresa Bihor împreună cu autorităţile locale a organizat vineri seara la Filarmonica Oradea un concert al cvartetului de coarde al Operei San Carlo din Napoli, primul teatru de operă din lume.

În concertul de Crăciun, intitulat "Noapte Italiană" spectatorii, care au umplut sala, au putut asculta opere de Puccini sau Bizet, dar şi vechi canţonete napoletane. În cadrul spectacolului, pe scenă au urcat şi trei români. Ilie Ionescu, violoncelist şi director artistic al complexului soliştilor Operei San Carlo, violonista Mariana Mureşanu, membră a cvartetului de coarde "I solisti dell San Carlo" şi pianista Alexandra Brucher, o colaboratoare a operei din Napoli.

"Concertul este o acţiune extraordinară pentru a îmbunătăţi relaţiile dintre comunitatea română şi cea italiană. Sper ca în concertul nostru să se vadă rezultatele interacţiunii artiştilor cu studii în ţări diferite", a declarat directorul artistic al soliştilor Operei San Carlo, românul Ilie Ionescu, într-o conferinţă de presă dinaintea concertului.

O parte din încasările obţinute din vânzarea biletelor, care s-au vândut cu 70 de lei pentru adulţi şi 50 pentru elevi, urmează să fie donate copiilor de la Căminul Felix. În seara concertului, spectatorii au putut achiziţiona din holurile Filarmonicii obiecte artizanale de la tinerii din Asociaţia Down.