Orădeanca Cynthia Curt, fiica avocatului Alexandru Butuc şi fosta consilieră a ex-premierului Emil Boc, a fost rechemată din funcţia de consul general al României la Barcelona, printr-o hotărâre de Guvern semnată de primul-ministru Victor Ponta şi publicată joi în Monitorul Oficial.

În urma hotărârii, care a fost adoptată miercuri, Cynthia Curt îşi va încheia misiunea în maximum trei luni.

Orădeanca a fost numită consul general la Barcelona în mai 2011, după ce a fost consilieră de stat pe probleme juridice în aparatul de lucru al primului ministru din acea perioadă, Emil Boc.

Guvernul Ponta a mai decis miercuri rechemarea consulilor generali ai României de din Marsilia (Ioan Morar), Chigago (Lucian Leuştean), Munchen (Brânduşa Predescu) şi Sevilla (Monica Stirbu), unii dintre ei fiind "relocaţi".

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Cynthia Curt, vârstă de 37 de ani, este fiica cea mare a reputatului avocat orădean Alexandru Butuc, din cea de-a doua căsătorie.

Elevă eminentă la Liceul Teoretic Emanuil Gojdu şi printre cei mai buni absolvenţi de Drept la Babeş-Bolyai, orădeanca a avut o carieră fulminantă, ajungând cadru universitar, subprefect, inspector guvernamental, dar şi preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate.

Foarte dedicată meseriei ei, tânăra a lucrat împreună cu Emil Boc şi la Primăria Cluj Napoca, pe când acesta era edilul şef al municipiului.

Detalii, în articolul ""Blonda lui Boc" e orădeancă!"