Teatrul Regina Maria a făcut public vineri programul lunii octombrie, transmițând publicului că se va ține Ziua porților deschise, că „Rabbit Hole” va fi prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru și că, acasă, actorii vor juca, de pildă, „Gâlcevile din Chioggia”, „Ofertă atractivă”, „Cyrano de Bergerac” și „Fiul”.

Ziua porților deschise se va ține sâmbătă, 5 octombrie, între orele 10 și 18, iar detalii despre ce vor putea curioșii să vadă din backstage urmează să fie dezvăluite.

Pe 13 octombrie, în cadrul Oradea FestiFall, se va juca și spectacolul „Creștini”, de Lucas Hnath, în regia lui Radu Iacoban. Reprezentația va fi dată la Sinagoga Sion, iar intrarea va fi gratuită, pe baza unei înscrieri prealabile. Formularul poate fi completat aici.

Apoi, pe 14 octombrie, la Sala Mare se va juca spectacolul „Gâlcevile din Chioggia” de Carlo Goldoni, în regia lui Șerban Borda, iar pe 15 octombrie, de la aceeași oră, Sala Transilvania va găzdui o nouă reprezentație a spectacolului „Ofertă atractivă”, de Anton Fink, în regia Elvirei Rîmbu.

Pe 16 octombrie, tot la Sala Transilvania se va juca „Eu sunt Luli”, un spectacol invitat, de teatru social, prezentat de Centrul de Resurse Juridice București. 

Tot acolo, pe 17 octombrie, actorul Sebastian Lupu va susține un recital de poezie numit „Poeți vechi și noi”. 

La Sala Mare se va juca, pe 24 octombrie, „Cyrano de Bergerac”, adaptare de Martin Crimp după Edmond Rostand, în regia lui Horia Suru. 

„Genul Acuzativ” este un spectacol scris și regizat de Mimi Brănescu pentru teatrul din Oradea, iar o nouă reprezentație va putea fi văzută pe 29 octombrie, la Sala Transilvania. 

În aceeași sală se va juca, pe 31 octombrie, spectacolul „Fiul” de Florian Zeller, în regia lui Bobi Pricop. 

Toate spectacolele enumerate mai sus vor începe la ora 19. 

Teatrul Regina Maria va juca și în deplasare în luna ce vine. Întâi, pe 6 octombrie, spectacolul „Rabbit Hole” va fi prezentat în cadrul Zilelor Teatrului German, la Teatrul German de Stat Timișoara.

Pe 9 octombrie, la Casa de Cultură Salonta se va juca spectacolul „Gâlcevile din Chioggia”. Managerul interimar al TRM, Victoria Balint, și-a exprimat de altfel intenția se a organiza mai multe reprezentații în județ, în stagiunea 2024-2025. 

Actorii orădeni vor juca spectacolul „Rabbit Hole” pe 20 octombrie la București, în cadrul Festivalului Național de Teatru. În fine, „Cyrano de Bergerac” va fi prezentat pe 25 octombrie în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Clasic de la Arad.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!