Viceprimarul Rozalia Biro a avut un şoc joia trecută când, după ce a invitat presa locală la festivitatea de înmânare a cheilor de la apartamente pentru 20 de familii de romi din strada Voltaire, s-a trezit în mijlocul unui scandal.

Ţiganii care urmau să preia casele construite de voluntarii fundaţiei Habitat pentru Umanitate au protestat că Primăria nu le-a cumpărat şi mobilă. La rândul lor, romii care au primit deja primele 10 locuinţe au cerut ca municipalitatea să le plătească şi curentul consumat.

Reclamanţii s-au plâns că nu-şi pot plăti factura pentru că, fiind obligaţi să lucreze la construcţia propriei locuinţe, n-au mai putut să îşi găsească un loc de muncă.

De altfel, se ştie că ei sunt primii care iau cu asalt târgurile pentru locuri de muncă, dar nu pentru a se angaja ci pentru că, la înghesuială, mai pică un ceas, un portofel.

Bihorel le mai dă un motiv de nemulţumire: casele au fost proiectate greşit, uşa de la intrare fiind atât de îngustă încât proprietarii nu pot intra cu caii în sufragerie!