Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" din Oradea a găzduit de sâmbătă până luni patru jocuri din cadrul campionatului Superligii Naţionale la polo.

Mai întâi, în cadrul etapei a X-a, CS Crişul şi Rapid s-au duelat sâmbătă şi duminică. În prima confruntare, sâmbătă bucureştenii s-au impus la limită cu scorul de 7-6, după ce tinerii jucători ai echipei Crişul a câştigat primul sfert cu scorul de 3-1. Cel de-al doilea sfert s-a încheiat la egalitate, 1-1, în timp ce şi sfertul III a fost adjudecat tot de CS Crişul, cu scorul de 2-1. Astfel, înaintea ultimelor 8 minute, orădenii conduceau cu scorul de 6-3.

Din păcate, ultimul sfert a consemnat o revenire spectaculoasă a giuleştenilor, care au înscris de patru ori, în timp ce orădenii nu a reuşit nici măcar un gol. Astfel, scorul final al disputei a fost 6-7.

Golurile echipei CS Crişul în această dispută le-au marcat A. Alexandrescu şi C. Dobre, câte două, C. Seichei şi C. Drăghici, câte unul. De la rapidişti, A. Samson a fost cel mai eficace, cu trei reuşite.

În partida revanşă, desfăşurată duminică, bucureştenii s-au impus mai clar însă, cu 8-4, după ce tot orădenii au câştigat primul sfert, cu 1-0. Apoi, celelalte trei sferturi au revenit giuleştenilor, cu 2-1, 3-0 şi 3-2.

De această dată pentru CS Crişul au înscris Ş. Mureşan, 3 goluri, şi A. Podină, 1 gol. De la giuleşteni s-au remarcat M. Mihai şi A. Samson, cu câte 3 goluri.

Formaţia Rapid Bucureşti a mai zăbovit în Oradea după această dublă însă, pentru a disputa, duminică seara şi luni dimineaţa şi restanţa cu campionii de la CSM Digi.

În primul joc dintre Rapid şi CSM Digi, orădenii s-au impus clar, cu scorul de 21-7, după ce au dominat cu autoritate jocul şi au câştigat cele patru sferturi clar, cu 5-1, 4-1, 7-2 şi 5-3.

Principalii marcatori ai elevilor antrenorului Kadar Kalman în această confruntare au fost: Szabo Istvan, cu 6 goluri, Szabo Roland, cu 5, Bogdan Remeş, cu 4, Mihnea Gheorghe, autor a 3 goluri, Mihnea Chioveanu, cu 2 reuşite, şi Andrei Creţu, autor a unui gol.

În partida revanşă, de luni, CSM Digi s-a impus din nou, de această dată cu scorul de 15-7. Kovats Victor, cu 6 goluri, a fost principalul marcator. Szabo Istvan şi Mihnea Gheorghe, cu câte 3, Szabo Roland, cu 2, şi Andrei Creţu, cu un gol, fiind ceilalţi jucători care şi-au trecut numele pe lista marcatorilor.

În clasament, CSM Digi ocupă locul II, cu 54 de puncte, la şase lungimi în spatele Stelei, iar CS Crişul se află pe locul al VII-lea, penultimul, cu 6 puncte.