Joi, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal din Capitală, s-a stabilit, prin tragere la sorţi, programul ediţiei 2011-2012 a campionatului Ligii I la fotbal. În prima etapă, CS Mioveni, echipă care i-a luat locul formaţiei FC Bihor, va primi pe teren propriu replica clujenilor de la Universitatea, pe data de 22 iulie.

Astfel, dacă orădenii vor obţine un răspuns favorabil de la TAS, în urma memoriului depus, îi vor avea ca adversari, în prima partidă la revenirea pe prima scenă fotbalistică a ţării, pe cei de la "U" Cluj.

În etapa a II-a, FC Bihor ar evolua în deplasare, pe data de 30 iulie, în compania Stelei. Pe 13 august, în runda a III-a, echipa orădeană ar urma să evolueze pe teren propriu, în compania ploieştenilor de la Astra, iar în etapa a IV-a, pe 20 august, îndeplasare, la Tg. Mureş, cu FCM.

Partida din tur cu echipa campioană, Oţelul Galaţi, ar urma să se desfăşoare, la Galaţi, pe data de 24 septembrie. Pe 1 octombrie, daca licenţa va fi acordată, la Oradea ar urma să vină FC Vaslui, în timp ce pe data de 15 a aceleiaşi luni, FC Bihor ar urma să evolueze la Bucureşti, cu Rapid. Meciul cu Dinamo din turul campionatului este programat în etapa a 15-a, pe data de 26 noiembrie, şi se va desfăşura la Oradea.

În cazul în care Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va da răspuns favorabil echipelor care au depus memoriu, FC Bihor va lua locul celor de la CS Mioveni, Poli Timişoara va înlocui Sportul Studenţesc, iar Gloria Bistriţa, Voinţa Sibiu în programul ediţiei Ligii I, ediţia 2011-2012, aşa cum a fost stabilit el joi la sediul LPF.

Răspunsul TAS pentru soluţionarea memoriilor depuse de cele trei echipe care nu au primit licenţa pentru prima ligă este aşteptat pe data de 14 iulie.


Programul primei etape din noul sezon al Ligii I:
CFR Cluj - Astra Ploieşti
Voinţa Sibiu - Steaua
CS Mioveni - "U" Cluj
Rapid - FC Vaslui
Concordia Chiajna - Sportul Stud.
Petrolul - Oţelul
Ceahlăul - Pandurii
FC Braşov - Gaz Metan Mediaş
Dinamo - FCM Tg. Mureş
Până la stabilirea partidelor ce vor fi televizate, toate aceste jocuri sunt programate pentru vineri, 22 iulie.