Lansată la începutul lunii noiembrie, aplicaţia Oradea City Report, care permite utilizatorilor să sesizeze uşor şi rapid Primăriei şi societăţilor subordonate neregulile din oraş, a fost recent nominalizată la premiul pentru "Cea mai bună aplicaţie" din cadrul Premiilor OGP România.

Premiile OGP România sunt organizate de Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă (Open Government Partnership), un acord internaţional care vizează angajarea guvernelor în promovarea transparenţei, combaterea corupţiei şi utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare şi dialogul cu cetăţenii, în special prin elaborarea şi implementarea de politici în domeniul datelor publice deschise.

În prezent, numărul ţărilor care au semnat acest parteneriat a ajuns la 64, printre care şi România, care a semnat Declaraţia pentru o Guvernare Deschisă în 2012.

Începând din decembrie 2014, premiile OGP România vor fi acordate anual, ca un mod de recunoaştere şi încurajare a eforturilor depuse în parteneriat de administraţie, societate civilă şi mediul de afaceri pentru respectarea principiilor Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă.

Premiile din acest an urmăresc nominalizarea iniţiativelor care sprijină dialogul guvernului cu cetăţenii şi societatea civilă, ajutând astfel la îmbunătăţirea politicilor şi serviciilor publice.

Aplicaţia Oradea City Report a fost nominalizată la secţiunea Promovarea datelor deschise. Juriul va fi alcătuit din reprezentanţi ai administraţiei centrale şi ai societăţii civile - membri ai Coaliţiei pentru date deschise. De asemenea, cetăţenii pot vota aplicaţia până pe 10 decembrie.

Oradea City Report este o aplicaţie pentru telefonul mobil sau tabletă, gratuită, simplă şi intuitivă, care permite cetăţenilor cu spirit civic să transmită diverse sesizări şi incidente către Primăria Oradea şi operatorii serviciilor publice locale (Compania de Apă Oradea, Oradea Transport Local, Termoficare Oradea, Poliţia Locală Oradea, Luxten Lighting Company, RER Ecologic Service).