Jurnaliştii britanici au făcut un experiment interesant legat de intrarea pe piaţă a mărcii Dacia în ţara lor. Au amplasat un Sandero într-un mall, i-au acoperit siglele în totalitate, iar oamenii au zis că au de-a face cu "o maşină germană".

Potrivit siteului autobis.ro, studiul a fost făcut de Auto Express iar clienţii mallului în cauză au fost întrebaţi ce marcă cred ei că e maşina, ce preţ cred că va avea şi cât ar plăti pentru o maşină ca aceasta.

Răspunsurile au fost surprinzătoare, mulţi asemănând Dacia Sandero cu mărci străine, în special cu cele nemţeşti, ca Volkswagen.

În plus, oamenilor nu le-a venit să creadă că preţul de pornire în ţara lor este de 9.000 de lire sterline, crezând că este o glumă.

De la 1 ianuarie 2013, brandul Dacia va i prezent pe piaţa din Marea Britanie cu modelele Sandero, Duster şi Lodgy, însă încă de pe acum aceste modele pot fi rezervate de dealerii britanici.

De altfel, reprezentanţii companiei au anunţat un număr foarte mare de rezervări în special pentru Duster şi Sandero.

Pe de altă parte, preţurile cu care aceste modele se vor vinde în Marea Britanie sunt mult mai mici în comparaţie cu cele ale celorlalte mărci.

Potrivit autobis, Dacia Duster va avea un preţ de pornire de 9.000 de lire sterline pentru versiunea cu tracţiune faţă şi de 11.000 de lire sterline pentru cea cu tracţiune integrală, în timp ce Sandero va costa 6.000 de lire sterline. Pentru comparaţie, un Chevrolet Spark se vinde cu circa 8.500 lire, iar un Aveo cu peste 10.000 de lire.
Recent, o publicaţie din Franţa a făcut recent un sondaj pentru a vedea dacă publicul consideră că Dacia Sandero are elemente comune cu Volkswagen Polo.

Video, aici