Cel mai recent episod Top Gear difuzat a fost filmat in tara vecina Ucraina, cei trei realizatori ajungand in Kiev, la Cernobil si in zona Marii Negre, pe drumul superb dintre Sevastopol si Yalta.

Au fost testate trei masini: Dacia Sandero, Volkswagen Up! si Ford Fiesta, iar James May a fost "avocatul" Sandero, Clarckson a condus Up!, iar Hammond a avut Fiesta.

Ceilalti doi l-au tachinat pe May, au glumit pe tema Daciei, insa totul pana la pret. Fiesta costa 17.500 lire, iar Sandero, 7.500 lire, cu mentiunea importanta ca Dacia a fost comparata cu o Fiesta cu multe dotari si un Sandero "chel" ca dotari. May a glumit pe seama diferentei de pret: "Pot sa si pierd masina, sa cumpar inca una si tot ies mai bine ca tine".

Ca si in precedentele aparitii ale Dacia in Top Gear, mai ales in celebrul episod filmat acum patru ani in Romania, prezenta marcii in emisiune poate fi considerata un lucru pozitiv, un castig de imagine.

Si asta mai ales fiindca Dacia a intrat acum un an in Regatul Unit si si-a gasit 17.000 de clienti, din care circa 8.000 au cumparat Duster si 5.000 Sandero - masina fiind cel mai ieftin model auto nou de pe piata britanica.