Dacia ar putea lansa, în viitorul apropiat, un model mini cu patru locuri numit City, informează publicaţia germană Auto Bild. Preţul noii maşini nu va depăşi 5.000 de euro.

Dacia-City va avea patru locuri şi patru uşi şi va prelua elemente de la modelul Logan şi platforma de la a doua generaţie a Renault Clio. Potrivit publicaţiei germane, partea din faţă a maşinii va fi asemănătoare cu cea a Sandero.

Se pare că preţul redus al autovehiculului se datorează în special designului, întrucât constructorul va refolosi componentele celorlalte maşini ale grupului. În cazul Daciei Duster, 57% din piese au fost preluate de la modelele anterioare.

"Ne gândim la un model de 3,5-3,6 metri lungime", a declarat Vincent Carré, directorul de marketing pentru marca Dacia în cadrul grupului Renault. "Dacia nu este doar un brand, este o filosofie (...) Are obiectivul de a obţine pe cât posibil costuri mici în fiecare etapă", a adăugat Carre.

În ceea ce priveşte motorizarea, Dacia City va beneficia de motorul pe benzină de 1,2 litri al Renault Twingo, dar şi de o variantă pe motorină.