Preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că va propune luni Biroului Politic al partidului desemnarea lui Dacian Cioloş drept candidat al partidului pentru postul de premier, precizând că a primit acceptul lui Cioloş în discuţia de luni dimineaţă de la Guvern.

"Dacian Cioloș va fi propunerea pe care astăzi o voi face colegilor mei, care își vor exercita votul. Procedura este, conform statutului, nefinalizată astăzi pentru că un Consiliu Național trebuie să formalizeze decizia din BPN", a spus Gorghiu, înainte de ședința conducerii PNL.

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a spus că Dacian Cioloş nu se va înscrie în partid şi că acest lucru nu îi încurcă pe liberali. ”Nu făceam această propunere dacă nu aveam acceptul lui”, a mai spus Gorghiu, la insistenţele jurnaliştilor.

Președintele PNL, Alina Gorghiu, secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, și șeful campaniei electorale a liberalilor, Gheorghe Falcă, au avut luni discuţii la sediul Guvernului cu premierul Dacian Cioloș.

Întâlnirea, care a durat circa o oră, a avut drept scop, conform unor surse politice citate de Agerpres, armonizarea programului PNL cu platforma "România 100" lansată săptămâna trecută de premierul Dacian Cioloș.