Se vede că binşenii nu se prea pricep să-şi aleagă conducătorii. Faptul că fostul primar liberal Adrian Domocoş a trecut la statutul de deţinut este notoriu, dar puţini ştiu că şi actualul vice, Ovidiu Dăescu, cel care a trebuit să convingă 16 colegi din ALDE să se retragă de pe lista de consilieri ca să ajungă el şef, are emoţii.

La începutul lunii august, Tribunalul Bihor a încuviinţat începerea judecăţii într-un dosar finalizat anul trecut de DNA, care îl acuză pe Dăescu de mai multe fapte de corupţie comise între 2010-2013, când era director la Agenţia de Mediu Bihor.

Mai precis, împreună cu doi subalterni, Farkas Szodoray-Parádi şi Cornelia Sim, Dăescu e acuzat că a fraudat fonduri europene într-un proiect menit să conserve coloniile de lilieci. Fostul director, ajuns ulterior cu sprijinul PSD ditamai şeful Gărzii Naţionale de Mediu, a semnat nu mai puţin de 155 documente false, incomplete sau inexacte, ca să obţină aproape 1 milion euro, bani pe care nu i-a folosit în proiect.

În proces s-au constituit ca părţi vătămate atât Ministerul Mediului, cât şi Comisia Europeană, care, desigur, vor şi banii înapoi. Poate de-aia s-a strofocat Dăescu să ajungă viceprimar, ca să aibă un salariu bun şi şansa să pună leu pe leu...