Curtea de Apel Oradea a decis repunerea în funcţie a fostului administrator al Grădinei Zoologice, Daiana Gender, prin decizie definitivă, după ce Administraţia Domeniului Public a atacat prin recurs o sentinţă similară a Tribunalului Bihor.

"Recent am văzut sentinţa şi motivarea instanţei. O aşteptăm pe doamna Gender la muncă, este nevoie de experienţa pe care spune că o are. Deocamdată ne-a informat că are probleme medicale şi nu vine la serviciu. Urmează să ne aducă şi actele doveditoare", a declarat pentru BIHOREANUL Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

De asemenea, potrivit sentinţei date de Curtea de Apel, ADP Oradea va trebui să-i plătească Daianei Gender drepturile băneşti cuvenite pentru ultimii doi ani, mai exact din mai 2011 încoace, de când i s-a desfăcut contractul de muncă.

ADP Oradea i-a desfăcut Daianei Ghender contractul de muncă în urma mai multor abateri disciplinare, printre acuzaţii numărându-se şi lipsa actelor pentru cei 13 lei care au fost mutaţi de la Oradea la Yorkshire Wildlife Park din Anglia, dar şi faptul că actele referitoare la alte peste 100 de animale lipsă de la Grădina Zoologică au fost incomplete.

"În motivarea instanţei de recurs se precizează că aceasta reţine vinovăţia pentru fapta sancţionată disciplinar, însă Comisia de Cercetare Disciplinară nu a respectat procedurile necesare înainte de desfacerea contractului", a adăugat Liviu Andrica.

Potrivit acestuia, Grădina Zoologică va avea doi administratori, în funcţie rămânând şi Bimbo-Szuhai Tibor.

Citeşte pe această temă şi: Daiana Gender a fost mazilită de la conducerea Grădinii Zoologice