După ce Curtea de Apel Oradea a decis repunerea ei în funcţia de administrator al Grădinii Zoologice, Daiana Gender nu s-a dus nicio zi la muncă, motivând că este în concediu medical, iar săptămâna trecută şi-a dat demisia la zi şi s-a întors în Anglia.

"Din păcate, felul în care am fost primită m-a convins că nu pot continua. Am văzut că s-au făcut lucruri bune pentru cazarea animalelor, însă cu aceeaşi bani se puteau face şi mai multe. S-au risipit mulţi bani care trebuiau folosiţi în beneficiul animalelor", a declarat Daiana Gender, de profesie medic veterinar, unui cotidian local.

Potrivit aceleiaşi surse, medicul veterniar susţine că la Zoo ar fi fost lipsită de atribuţii, neavând drept de semnătură sau de a lua decizii. Şi asta pentru că administratorul "mare" ar fi fost Bimbo-Szuhai Tibor.

Contactat de BIHOREANUL, directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, Liviu Andrica, a declarat că Daiana Gender nu ar fi întâmpinat probleme, dar nu s-a prezentat nicio zi la locul de muncă, aducând adeverinţă că este în concediu medical. "Noi avem nevoie de exerienţa dânsei şi i-am spus că o aşteptăm cu drag. Însă a solicitat demisia la zi şi i-am respectat dorinţa", a declarat directorul ADP Oradea.

Andrica susţine, de asemenea, că Daiana Gender nici măcar nu a semnat o fişă a postului, astfel încât să ştie cu exactitate de atribuţii ar fi avut. "Ar fi avut atribuţii care ţin de Grădina Zoologică şi de specializarea dânsei, adică cea de medic veterinar. Cum Zoo este deschis în fiecare zi de la ora 7 la 21, avem nevoie în continuare de un administrator care să-l suplinească pe domnul Bimbo şi să fie şi medic veterniar", a adăugat Liviu Andrica.

Curtea de Apel Oradea a decis în luna mai să o repună pe Daiana Gender în funcţia de administrator, respingând recursul intentat de ADP Oradea la decizia similară a Tribunalului Bihor. De asemnea, CAO a decis că ADP Oradea trebuie să-i plătească acesteia drepturile băneşti cuvenite pentru ultimii doi ani, mai exact din mai 2011 încoace, de când i s-a desfăcut contractul de muncă, în urma mai multor abateri disciplinare.

Citeşte pe această temă: Daiana Gender a câştigat procesul cu ADP. Grădina Zoologică va avea doi administratori!

Citeşte cum comentează Bihorel situaţia pe www.bihorel.ro: Fosta directoare de la Zoo, Daiana Gender, a marcat banul şi a şters-o!