În urma controalelor făcute în teren, municipalitatea a solicitat firmelor care au executat lucrările de modernizare a pietonalului Republicii, adică Selina şi Construcţii Bihor, să demareze lucrări de reparaţie a pavajului. De mai multe luni, dalele "sar" din pavaj întrucât nu sunt cubice, aşa cum prevede proiectul, ci paralelipipedice.

Întrucât lucrarea se află în garanţie până la data de 11 iulie 2011, firmele vor suporta reparaţiile pe cheltuiala proprie. Termenul prevăzut pentru finalizarea reparaţiilor este de 31 martie, iar în prezent se lucrează pe două tronsoane: Selina pe porţiunea între Agenţia CFR şi fostul magazin Libelula, iar Construcţii Bihor pe tronsonul fostului magazin Libelula - Evidenţa Populaţiei. Pavajul de pe Corso a fost refăcut în urmă cu 5 ani, iar lucrările au costat municipalitatea aproape 2 milioane de euro.

Reabilitarea tronsonului lung de 700 de metri şi întins pe 10.900 metri pătraţi s-a realizat din dorinţa de a face din această arteră una cu o arhitectură de excepţie.