Concertul de vineri seară al clujenilor de la Desperado a fost unul foarte special pentru membrii săi, după cum declara chiar în deschidere Sandy Deac, solistul vocal şi liderul grupului. Asta pentru că în partea a doua a cântării, trupa l-a avut invitat pe Dan Andrei Aldea, celebrul muzician recent stabilit în Oradea.

Pentru Aldea a fost a treia prezenţă pe o scenă de la reîntoarcerea sa în România. Faţă de prima, cea din Toamna Orădeană, şi a doua, de la Festivalul de folk Alba Iulia, ambele intens mediatizate la nivel naţional, aceasta a fost mai discret promovată. Totuşi, prezenţa a doar 100 de spectatori nu i-a deranjat pe artişti. Dimpotrivă, atmosfera a fost foarte caldă atât în public, cât şi pe scenă.

În prima parte a concertului, clujenii şi-au trecut în revistă hiturile, la care au adăugat şi două melodii proaspăt lansate, "Mândru că sunt ardelean" şi "De câte ori". În partea a doua, pe scenă a urcat şi Dan Andrei Aldea pentru primul său concert cu trupă de acompaniament de la reîntoarcere. Formaţia Desperado sosise la Oradea cu o zi mai devreme, special pentru repetiţii. „Mi-au învăţat repede cântecele şi le ştiu deja mai bine decât mine. Sunt nişte muzicieni foarte buni şi le mulţumesc", a spus de la microfon Dan Andrei Aldea.

Pe lângă melodiile sale consacrate (Om bun, Din nou acasă, Şir de cocori, Balada criticului muzical, Cântecul bufonului), Aldea a mai interpretat şi câteva coveruri internaţionale, la fel ca în concertul din Toamna Orădeană, din repertoriul cântăreţului de country Vince Gill sau al trupelor ZZ Top, The Eagles şi Creedence Clearwater Revival. Reacţia publicului a făcut ca artiştii să revină de două ori pentru bisuri.

Apariţia alături de grupul Desperado a fost pentru Andrei Aldea încă un pas spre reacomodarea cu scena, activitate pe care a neglijat-o în ultimii ani din cauza muncii sale de producător şi orchestrator muzical.