În aceste zile, la Universitatea din Oradea au loc examenele finale ale absolvenţilor, mai exact susţinerea lucrărilor de licenţă, respectiv de dizertaţie. Printre cei care se află în această postură se numără şi cunoscutul judoka orădean Dan Fâşie, proaspăt medaliat cu argint la Cupa Mondială de la Sao Paolo.

De departe unul dintre cei mai valoroşi sportivi ai categoriei 66 kilograme din ţara noastră, cu şanse reale de a reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, judoka Dan Fâşie este legitimat la CS Municipal - Liberty Oradea şi a susţinut lucrarea de disertaţie în cadrul programului de studii educaţie fizică şi antrenament sportiv.

Absolvent al Universităţii din Oradea, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, promoţia 2010, Dan Fâşie s-a înscris ca masterand, având lucrarea de disertaţie cu numele "Studiu privind structura şi eficienţa acţiunilor tactice a celor mai valoroşi judoka la nivel mondial în categoria 66 de kilograme".

Pregătit de antrenorul Emil Morar la club, sportivul orădean s-a bucurat de o atenţie specială din partea comisiei de evaluare, de la care a primit nota 10. Din cadrul acestei comisii au făcut parte prof. univ. dr. Octavian Bâc, decan al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, prof. univ. dr. Iacob Hanţiu, prorector al Universităţii din Oradea, conf. univ. dr. Gheorghe Dumitrescu, conf. univ. dr. Petru Mărcuţ şi lector univ. dr. Paul Szabo. Conducătorul ştiinţific al lucrării lui Dan Fâşie a fost lect. univ. dr. Ioan Trifa.