Dan Voiculescu a petrecut prima noapte în calitate de deţinut, la penitenciarul Rahova din Capitală. El a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, definitiv şi irevocabil, la 10 ani de închisoare, pedeapsa maximă prevăzută de lege, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, scrie digi24.ro.

La capătul unui proces care ţinut aproape şase ani, judecătorii au dispus şi recuperarea integrală a prejudiciului din acest caz: 60 de milioane de euro. Ceea ce înseamnă, între altele, că vor fi confiscate mai multe imobile şi terenuri, printre care şi sediul grupului de firme GRIVCO, precum şi clădirile în care funcţionează posturile Antena 1 şi Antena 3.

Vineri, după ora 15, Dan Voiculescu s-a pus la dispoziţia poliţiştilor din Ilfov. A intrat în sediu pe uşa pe care doar agenţii o folosesc. După ce la sediul IPJ Ilfov a ajuns şi mandatul de executare emis de instanţă, poliţiştii l-au pus în aplicare şi l-au încătuşat pe omul de afaceri, condamnat pentru spălare de bani. În jurul orei 19.30, echipajul de poliţie care-l ducea pe Voiculescu a ajuns la Penitenciarul Rahova, unde, potrivit legii, controversatul politician va petrece următoarele trei săptămâni în carantină.