Daniel Chiţoiu, fost ministru al Finanţelor, a ajuns joi pentru prima dată în faţa anchetatorilor, la două săptămâni după ce a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia doi oameni au murit.

Fostul ministru ALDE a ajuns cu puţin timp înainte de ora 10 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, pentru a fi audiat. Acesta a stat circa 20 de minute înăuntru. 

"Daniel Chiţoiu a fost pus sub învinuire pentru ucidere din culpă. A refuzat să dea declaraţii la audieri, prevalându-se de dreptul la tăcere", a declarat pentru Hotnews.ro procurorul Cătălin Arsene de la Parchetul Tribunalului Argeş.

Potrivit Digi24.ro, Chiţoiu a fost la fel de rezervat şi în declaraţiile pentru jurnalişti. Întrebat dacă vorbea la telefon în momentul impactului, el a răspuns "Nu".

"Nu declar nimic acum", a spus fostul ministru despre declaraţia martorului principal, şoferul care se afla chiar în spatele lui şi care a declarat că l-a văzut pe demnitar intrând pe contrasens. Fostul ministru a mai spus şi că nu a vorbit cu familia victimelor.

Tragedia a avut loc în a doua zi de Crăciun, însă fostul ministru de Finanţe nu a fost audiat până acum, din cauză că a fost internat pentru câteva coaste rupte. Politicianul conducea un autoturism Audi care a izbit frontal un Logan ce circula din sens opus. Şoferul maşinii, în vârstă de 82 de ani, şi o femeie de 73 de ani, pasageră în acelaşi autoturism, soţ şi soţie, au murit. 

După accident, fostul ministru a afirmat că şoferul decedat a intrat pe contrasens. În schimb, un martor a susţinut că Daniel Chiţoiu a fost cel care a provocat accidentul, mai notează sursa citată. 

Există suspiciunea că politicianul vorbea la telefon când maşina pe care o conducea a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism în care erau trei oameni.

Procurorii au deschis un dosar penal de ucidere şi vătămare corporală din culpă.