Fostul jurnalist Daniel Meze a anunţat, miercuri, pe pagina de Facebook, că a fost înlocuit de la conducerea Partidului Mişcarea Populară Bihor, nedezvăluind însă şi numele succesorului său în fruntea filialei judeţene a partidului lui Traian Băsescu. 

"Ieri (n.r. marţi) am aflat că a fost numit al şaselea preşedinte al PMP în trei ani de zile. Drumul meu din punct de vedere profesional este la răscruce", a scris acesta.

La alegerile locale, Daniel Meze, care a deschis lista partidului pentru Consiliul Judeţean, a adunat doar 1,79% (4.635) din voturile bihorenilor, în timp ce prietenul său Horea Vuşcan a strâns şi mai puţin, adică doar 1,48% (1.096) din voturi pentru Primăria Oradea.

În anunţul de pe Facebook, Daniel Meze a spus că în 12 ianuarie 2016, când a fost numit preşedinte, a găsit în Bihor "o filială decimată cu datorii financiare şi cu membrii învrăjbiţi de patru conduceri succesive". Cât despre alegerile locale, Meze dă de înţeles că nu regretă alegerea lui Horea Vuşcan drept candidatul PMP pentru Primăria Oradea, acesta având "idei bune" şi "capacitatea financiară de a duce campania şi de a asigura stabilitatea financiară a filialei".

În ciuda mazilirii, Meze îşi doreşte totuşi să continue în politică. "Ceea ce ştiu este că vreau să fac în continuare politică, paradoxal, cu toată urâţenia pe care am văzut-o în sistem, vreau să fac politică, pentru că simt că pot din interior să schimb ceva şi să schimb în bine viaţa oamenilor. Ce va fi pe viitor? Dumnezeu ştie!", a scris Daniel Meze.

Contactat de BIHOREANUL, Meze n-a vrut să dezvăluie cine va conduce PMP Bihor de aici înainte. "Bănuiesc că persoana respectivă va anunţa în zilele următoare numirea", a spus acesta. Deocamdată, nici filiala centrală a partidului lui Băsescu nu a făcut vreun anunţ cu privire la înlocuitorul lui Meze.