Clubul de lectură Pragul Vaida își pregătește dubla aniversare, un an de la înființare și împlinirea a zece ediții, alături de doi poeți în mare formă, aflați chiar înaintea debutului editorial în poezie. Lectura Danielei Vizireanu și a lui Alin Dobai vor putea fi savurate și comentate de public luni, 25 martie, de la ora 19:00, în sala mare a cafenelei Moszkva (str. Moscovei 12, Oradea).

Evenimentul organizat de Revista de cultură „Familia” în colaborare cu Revista „Golan” va fi moderat de Mihók Tamás. Gazdele serii: Radu Bejan și Anca Zaharia.

Clubul de lectură Pragul Vaida încurajează manifestarea critică a publicului, însă atacurile la persoană nu vor fi tolerate.

Participarea la eveniment este gratuită și se face (preferabil, nu obligatoriu) pe bază de rezervare prin trimiterea unui mail cu numele celor interesați la adresa: pragul.vaida@gmail.com.

Mulțumită Librăriei Cărturești Oradea, la fața locului vor putea fi achiziționate volume de poezie contemporană.

Parteneri Pragul Vaida #10: ancazaharia.ro, Cărturești Oradea, Facultatea de Litere a Universității din Oradea.

*

Alin Dobai, orădean născut în 1969. La vârsta adolescenței, cochetează cu poezia. Între 16 și 18 ani, în ultimii ani ai regimului comunist, scrie poezie. Publică, în acea perioadă, două poezii în Flacăra (la rubrica pentru debutanți de care se ocupa Geo Dumitrescu) și încă două grupaje în Familia, ultima dată la începutul lui ’88, perioadă în care de rubrica „Poșta redacției” se ocupa Ana Blandiana. Apoi, vreme de 33 de ani, nu mai scrie versuri. Absolvent de Filosofie la Cluj-Napoca (1995), predă elevilor unui liceu orădean (alături de alte discipline socio-umane) până în 2003, când renunță la învățământ și, ca un fiu risipitor cu o paternitate incertă, rătăcește mai mulți ani, în mediul privat, testând tot felul de joburi (din zona IT sau a vânzărilor). În prezent, lucrează ca programator. Se reîntoarce la poezie în decembrie 2021, de atunci încoace lucrând la volumul său de debut.

Daniela Vizireanu (n. 1999) scrie poezie, cronică literară și este asistentă de cercetare științifică la Institutul de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” al Academiei Române. A terminat masteratul de Studii Literare în cadrul Facultății de Litere din București și a fost bursieră a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. În prezent, masterandă a programului interdisciplinar Istoria Artei și Filosofia Culturii la Facultatea de Istorie a Universității din București. Colaborează la reviste precum Poesis Internațional, Timpul, Observator cultural, Familia, Synthesis, Matca literară, Echinox, Tomis. A susținut lecturi publice la diverse festivaluri literare și cluburi de lectură, printre care Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) și Institutul Blecher. Volumul ei de debut în poezie este în curs de editare, urmând să apară anul acesta.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!