Sâmbătă a fost o zi plină de emoţii pentru sute de dansatori veniţi la Oradea din mai multe oraşe ale ţării, dar şi cam de prin toată Europa pentru a concura la Varadinum Dance Festival. Ringul Arenei Antonio Alexe a fost invadat de costumele elegante şi strălucitoare ale sportivilor veniţi să-şi arate măiestria, precizia şi talentul.

Ziua dedicată dansurilor standard pentru grupele mici de vârstă şi dansurilor latino pentru tineret şi adulţi a început cu calificări şi a continuat seara cu semifinale şi finale.

Dintre perechile orădene, cea formată din Cseke Zsolt şi Karalyos Judit, care a intrat în concurs la secţiunea de dansuri latino americane, din partea clubului organizator Stephany, a reuşit să se califice în finale întrecând mai bine de 50 de perechi şi s-au clasat în final pe locul al patrulea.

Încurajaţi de publicul destul de numeros care a mers să vadă competiţia sportivă, Zsolt şi Judit, numărul 168 în concurs, au impresionat juriul format din specialişti veniţi din mai multe ţări europene, dansând pe rând samba, cha-cha, rumba, jive, dar şi pasionalul paso-doble.

La secţiunea latino a concursului, desfăşurată sub egida Federaţiei Internaţionale de Dans Sportiv, locul I a fost obţinut de perechea franceză Charles Guillame Schmidt şi Elena Salikhova, echipă clasată în primele 10 din lume.

Varadinum Dance Festival continuă duminică cu semifinalele şi finalele de tineret şi adulţi la categoria de dansuri standard. Gala va începe de la ora 18, intrarea fiind liberă, cu condiţia prezentării cărţii de identitate.