Sute de orădeni au aplaudat, sâmbătă, în Piaţa Unirii, un spectacol cu totul deosebit. Actori pe picioroange au valsat în centrul oraşului, spre uimirea publicului. Protagoniştii au fost actori ai unei trupe de teatru din Bergamo, Italia, iar eleganţa lor a fost direct proporţională cu înălţimea.

Spectacolul s-a ţinut în zona cuprinsă între statuia lui Mihai Viteazul şi Palatul Vulturul Negru, înconjurată din toate părţile de orădeni. Domni îmbrăcaţi în frac şi doamne cu rochii elegante şi vaporoase au dansat vals pe picioroange mai bine decât mulţi dintre oamenii obişnuiţi o fac cu tălpile pe pământ. Mai mult, actorii au făcut chiar şi piruete şi sărituri.

Purtând în mâini baloane colorate şi supradimensionate, artiştii au părut că vor să transforme piaţa centrală a Oradiei în scena unui basm. La final, baloanele umflate cu heliu au urcat spre cer şi s-au spart, împrăştiind confetti colorate.

Cele 30 de minute de spectacol au fost îndelung aplaudate de orădeni. Copii şi adulţi deopotrivă, spectatorii au fost încântaţi de ce au văzut.