Bihorenii sunt invitaţi, pe 24 iulie, în comuna Roşia pentru a lua parte la un eveniment deosebit. Este vorba despre vernisajul unei expoziţii de land art intitulate "Dansul Zmeilor cu ochi de văzduh" şi realizate de Angela Szabo. 

Stabilită în Roşia, artista a creat lucrări monumentale din materiale luate chiar din natură. Zmeii de dimensiuni mari au fost aşezaţi astfel încât să creeze o scenă interesantă, pe un teren din pitorescul sat bihorean Roşia. 

Organizatorii expoziţiei de land art spun că este prima de acest tip din Bihor. La vernisaj, artistele Maia și Andrada Ciupeiu vor oferi un moment muzical, la pian şi vioară.

Cunoscut şi ca "earth art", curentul "land art" a apărut în anii ’60, fiind răspândit în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie. Deseori, în crearea unor lucrări care aparţin acestui curent se folosesc materiale naturale, cum ar fi pământ, pietre, vegetaţie, apă, iar locurile care le găzduiesc sunt amplasate departe de zonele aglomerate. Mişcarea artistică a apărut şi ca o respingere a curentului artei comerciale, dar şi pentru a sublinia frumuseţea şi spiritualitatea zonelor rurale.