De la finalul lunii aprilie, 24 de artişti ai Ansamblului Artistic Profesionist Crişana se află în Shanghai, la Expoziţia Mondială 2010. După ce au încântat mii de chinezi, interpretând şi jucând melodii şi dansuri specifice Bihorului, artiştii de la Crişana au fost invitaţi să participe cu un scurt moment folcloric la Festivalul Internaţional de Film din Shanghai.

Astfel, înainte de deschiderea oficială a festivalului, toţi cinefilii, actorii, regizorii şi producătorii de filme ce se vor afla în Shanghai vor putea vedea ce înseamnă un dans popular bihorean şi îl vor asculta pe Leontin Ciucur cântând melodii bihorene.

Festivalul va începe pe 12 iunie şi se află la a 13-a ediţie. 2.327 de filme din 81 de ţări şi regiuni s-au înscris în preselecţia festivalului.

Expoziţia Mondială este un eveniment de rezonanţă globală, cu un mare impact economic şi cultural. Acesta se organizează o dată la cinci ani şi durează şase luni, astfel că delegaţiile naţionale se schimbă de mai multe ori pe perioada expoziţiei