Ansamblul „Florile Bihorului”, format din copii care frecventează cursurile Palatului Copiilor Oradea, a câștigat locul I și trofeul festivalului internațional „Dorna Plai de Joc și Cântec”, organizat la Vatra Dornei.

Orădenii s-au înscris în concurs cu un scenariu muzical coregrafic inspirat, firește, de tradițiile din Bihor, și intitulat „Lasă-mă maică la joc”. El a cuprins cântece și jocuri de pe Crișul Repede, Crișul Negru și valea Barcăului, alese de profesorul coregraf Florica Negrău și corepetitoarea Alina Mut.

Orchestra ansamblului este formată din Alex Botiș, Andrei Știube și Cosmin Maga la viori cu goarnă, Marius Dobrea la acordeon, Andrei Furic la saxofon, Marcu Marius Constantin la taragot și Florica Negrău la tobă. Solistă a fost Anamaria Sîrb, de la cercul de Canto Popular coordonat de profesoara Anamarian Turc Gal.

„Felicitări tuturor pentru seriozitatea și dăruirea de care ați dat dovadă, atât elevii, cât și profesorii coordonatori ai ansamblului Florile Bihorului de la Palatul Copiilor Oradea, care ridică prestigiul și valoarea unității noastre”, a transmis directorul Palatului, Marius Marcu.

Profesorii implicați în această reușită sunt Florica Negrău, Alina Mut, Anamaria Turc Gal, Marius Dobrea, Cosmin Maga, Vlad Vălean și Marius Marcu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!