Recent numit consilier al prim-ministrului Viorica Dăncilă, fostul primar al Slatinei şi fost ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, a fost condamnat, joi, la 8 ani de închisoare cu executare, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil. 

Concret, Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au pronunţat hotărârea, stabilind şi că se impune confiscarea banilor pe care Darius Vâlcov i-ar fi primit ca mită, adică 6,2 milioane lei. Decizia nu este însă definitivă.

Instanţa a menţinut, totodată, sechestrul pe bunurile ridicate la percheziţiile făcute în 2015 în acest dosar, adică circa 170 de tablouri şi alte opere de artă, trei lingouri de aur şi diverse sume de bani.

Acum câteva zile, Darius Vâlcov, artizanul programului de guvernare al PSD, era prezentat de preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, drept "un om de o valoare rară", scrie digi24.ro.

La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că Darius Vâlcov este "un om foarte competent" şi speră că acesta va avea o contribuţie bună în ceea ce priveşte implementarea programului de guvernare.