Fostul ministru Darius Vâlcov este urmărit penal într-un nou dosar penal, pentru trafic de influenţă, fiind suspectat că în perioada în care era primar al Slatinei i-a cerut administratorului unei firme care avea contract cu primăria suma de 2,5 milioane de lei, din care a primit mare parte.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii au început urmărirea penală a lui Darius Vâlcov într-un al treilea dosar penal, pentru infracţiunea de trafic de influenţă, faptele fiind săvârşite în perioada în care acesta era primar al municipiului Slatina.

Conform sursei citate, în perioada noiembrie-decembrie 2012, Darius Vâlcov i-a cerut unui denunţător, administrator al unei societăţi comerciale, suma de 2.500.000 de lei, reprezentând un procent de 10-15% din sumele încasate de firma denunţătorului de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior.

Procurorii anticorupţie spun că în perioada 21 ianuarie 2013-13 iunie 2013 fostul primar a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 de lei, în schimbul intervenţiei pe lângă factori de decizie din Primăria Slatina, astfel încât denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, a proiectelor tehnice şi execuţia lucrărilor pentru izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din Slatina, având o valoare de 24.833.258 de lei fără TVA.

DNA precizează că lui Vâlcov i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile şi că în acest dosar sunt urmărite penal şi alte persoane.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Vasile Blaga, denunţat de Vâlcov la DNA: El controla firma care a câştigat contracte cu dedicaţie la Primăria Slatina

Darius Vâlcov şi Radu Mazăre, arestaţi preventiv

Secretul lui Vâlcov: Fostul ministru avea aproape 100 de tablouri ascunse la prieteni, inclusiv de Picasso şi Grigorescu