Gutten Tag - dă bineţe Luana Seles, o adolescentă care, la cei 14 ani, are planuri mari pentru viitor. Visând la o carieră în chirurgie, nu o sperie anii de studiu care o aşteaptă, ci speră să facă Medicina în Germania sau Austria.

Motivul? E pur şi simplu îndrăgostită de limba germană, pe care alţii ar considera-o o tortură. Ea a studiat-o încă de la grădiniţă, iar acum este elevă la Liceul German. Dar fata are şi alte pasiuni. Modelingul, de exemplu, i se potriveşte de minune, pentru că Luana adoră să fie privită.

Frumuseţe cu bisturiul

"Nu ştiu de ce ne-au dat părinţii la germană, că ei nici măcar nu vorbesc limba asta", îşi începe Luana confesiunea. Studiază germana încă de când nici româneşte nu ştia perfect, iar acum este elevă în clasa a IX-a la Liceul German "Friedrich Schiller". Acolo, aproape toate materiile îi sunt predate în limba germană şi învaţă câte puţin şi din istoria şi cultura acestui popor.

Fascinaţia pentru nemţi a determinat-o pe adolescentă să viziteze atât Germania cât şi Austria. Zice că a fost atât de impresionată de Viena încât s-a hotărât ca la terminarea liceului să studieze la o facultate din capitala Austriei. Iar fiindcă vrea să devină chirurg plastic, e convinsă că va învăţa să opereze "nemţeşte", cu precizie de micron.

Fata din clip

Luana a început să facă modeling anul trecut, la agenţia Graziela Models. "Îmi place să fiu în centrul atenţiei şi să fiu mereu aranjată", motivează ea. De atunci, a participat la numeroase prezentări de modă în Oradea, dar le-a refuzat pe cele din străinătate. "Trebuia să plec în China şi la Milano, dar sunt prea mică să mă duc singură aşa departe", zice domnişoara, hotărâtă ca până la 16 ani să nu accepte niciun contract în străinătate.

A acceptat, în schimb, o apariţie alături de trupa Voltaj, în videoclipul piesei "Vara trecută". Pentru un singur minut de apariţie, a trebuit să filmeze în soare mai bine de 7 ore. "M-am bronzat neuniform şi n-am scăpat de urme toată vara", îşi aminteşte, râzând. A meritat, totuşi, căci toţi prietenii şi colegii se uită cu admiraţie la ea de câte ori filmuleţul este difuzat. O mică vedetă încă de pe acum, care speră să ajungă un nume şi mai cunoscut în chirurgia plastică, printre modelatorii de corpuri...


FASHION-GIRL
Luana Seles
vârstă: 14 ani
ochi: căprui
zodie: Berbec
înălţime: 1,76 m
măsuri: 82-59-89
greutate: 53 kg
hobby: lectura, modeling