Deşi unii ar spune că este ea însăşi un copil, încă de la 19 ani Anca Brisc a avut grijă de mai mulţi copii, pe care i-a învăţat să scrie, să citească şi să socotească.

Bruneta a început să lucreze la catedră imediat după ce a absolvit Liceul Pedagogic, dar pentru că are ambiţii vrea să-şi spună cuvântul şi în materie de creaţii vestimentare.

Domnişoara învăţătoare

Anca a ştiut dintotdeauna ce vrea să facă, de aceea a urmat Liceul Pedagogic şi s-a prezentat, imediat după absolvire, la examenul de titularizare. Chiar dacă a obţinut doar un post de suplinitoare, spune că e mulţumită cu slujba ei. "Sunt mândră că am predat la clasa I şi i-am învăţat pe toţi copiii să scrie şi să citească", povesteşte domnişoara învăţătoare.

Anul acesta a dat un concurs pentru un post, deoarece vrea să continue la catedră, şi vrea şi să ia nota maximă la examenul de definitivat în învăţământ. "La inspecţie am luat deja 10", se laudă ea. Cu toate că în urma examenului ar putea lăsa catedra şi să se reîntoarcă oricând ar dori, Ancăi nici nu-i trece prin cap abandonul, fie şi temporar. "Nu aş renunţa la predat pentru nimic în lume", spune ea cu convingere.

Face moda

Anca nu are nici pe departe imaginea învăţătoarei clasice. Este model al agenţiei Amalia Judea Art&Fashion şi urcă des pe podiumurile unde au loc prezentări de modă. În plus, în toamnă, va începe ultimul an de studiu la specializarea design vestimentar a Facultăţii de Arte Vizuale, unde până acum a creat câteva piese de care e mândră.

După ce va primi diploma, ar vrea să se lanseze în afacerile de modă. "Vreau să am două joburi, oricum timpul îmi permite", plănuieşte bruneta. Aşa că, dacă totul merge bine, ar vrea să-şi deschidă un mic magazin unde să-şi vândă propriile produse. Dedicată în tot ce face, e convinsă că sufletul pe care îl pune în fiecare proiect îi va garanta succesul. Şi la catedră şi în studioul de creaţie...


DESIGNER LA CATEDRĂ
Anca Brisc
Vârstă: 21 ani
Ochi: căprui
Zodie: Taur
înălţime: 1,76 m
Greutate: 55 kg
Măsuri: 85-60-88
Hobby: desenul, dansul