De vinerea trecută, Uzina Hidroelectrica Oradea și Sucursala Hidroelectrica din Cluj au un nou șef. Unul singur, care, culmea, în urmă cu doar doi ani a fost dat afară!

Bihorel a aflat că inginerul Petru Ioan Vereș, pensionat în 2022, dar care câteva luni a continuat să-și încaseze pe lângă pensie și salariul, iar asta fiindcă nu a anunțat conducerea companiei că obținuse decizia de pensionare, a fost numit, cu începere din 17 mai, manager al Sucursalei Hidroelectrica Cluj și concomitent director al Uzinei Hidroelectrica Oradea, primind ambele funcții „cu delegare”.

Nu pentru că ar fi cel mai strălucit energetician din nord-vestul țării, nici măcar pentru că ar fi membru de partid, ci fiindcă este „pila” fostului șef al ABA Crișuri, PSD-istul Dorel Dume, cu care a și fost, de altfel, coleg de facultate.

În condițiile în care de obicei astfel de numiri se fac cu gir de partid, de data asta PSD Bihor nici măcar n-a avut habar, căci afacerea s-a făcut „pe persoană fizică”, așa că în organizație foșnește o mică revoltă, o parte a membrilor Comitetului Județean întrebându-se cine îi conduce cu adevărat: președintele interimar Aurel Mohan, pe față, sau Dume, pe la spate?...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!