România a urcat pe locul al doilea în lume în ceea ce privește rata mortalității și a coborât în coada clasamentului mondial în ceea ce privește natalitatea, conform datelor publicate de CIA The World Factbook, site-ul cu informații despre țările lumii, dezvoltat de celebra agenție de informații americană.

Țara noastră se confruntă cu o criză demografică îngrijorătoare, se subliniază pe CIA The World Factbook. Informațiile publicate zilele trecute arată că în România se înregistrează 15,26 de decese la mia de locuitori, țara noastră fiind pe locul doi în clasamentul întocmit de specialiștii CIA referitor la rata mortalității, conform Digi24.ro. 

România este depășită doar de Serbia, care înregistrează o rată a mortalității de 16,39 decese la mia de locuitori. Din datele furnizate de CIA, Ucraina ocupă poziția a șasea în acest clasament al mortalității, cu 13,77 de decese la mia de locuitori, iar Rusia poziția a șaptea, cu cota de 13,36, arată sursa citată. 

Totodată, cu 8,76 nașteri la mia de locuitori, România se află în coada clasamentului care măsoară natalitatea la nivel planetar. Concret, România ocupă locul 207 din 228 de țări indexate.

Pe această temă, Gabriela Firea, ministrul Familiei, a precizat pentru Digi24.ro că „România trece printr-o criză demografică accentuată și este nevoie cât mai urgent de o politică demografică gândită de cele mai importante instituții ale statului și evident de o cercetare cu privire la calitatea vieții familiilor din România, altfel nu vom reuși să oprim declinul demografic".

Informațiile CIA despre țara noastră apar în plin proces de verificare a datelor recensământului populației din România.

Potrivit Digi24.ro, studii recente ale Guvernului României, publicate de Institutul Național de Sănătate Publică, indică drept principale cauze ale mortalității în țara noastră bolile cardiovasculare, tumorile și bolile aparatului respirator.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!