Grupul de Comunicare Strategică a făcut public, duminică, la ora 13, un nou bilanţ al îmbolnăvirilor cu Covid-19 la nivel naţional. Numărul total al românilor diagnosticaţi a depăşit pragul de 300.000. În ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 6.752 de persoane infectate şi 86 decese şi se înregistrează un nou record de pacienţi la Terapie Intensivă: 1.056.

Spre deosebire de autorităţile din Bihor, care au anunţat înainte de prânz că în ultimele 24 de ore au fost 251 de îmbolnăviri cu Covid-19 confirmate, GCS a anunţat, ulterior, înregistrarea a 306 cazuri noi de Covid-19 în Bihor.

Diferenţa ar putea fi dată de faptul că o parte dintre aceste cifre sunt, de fapt, reportate de zilele trecute, când GCS anunţa cifre mai puţine, cel mai probabil din cauză că datele nu apucaseră să fie încă prelucrate, aşa cum BIHOREANUL a mai arătat.

Conform GCS, numărul total al diagnosticărilor din judeţ ar fi ajuns la 8851, iar rata de incidenţă a cazurilor a ajuns la 5,45 la mia de bihoreni.

Astfel, județul Bihor se află tot pe locul 5 în țară ținând cont de numărul de cazuri raportate la mia de locuitori.

 

Vezi mai jos distribuția noilor cazuri pe județe, conform GCS!

Despre „cazurile nealocate”

GCS face referiri la „cazurile noi nealocate pe județe”, arătând că „numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus”.

„Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică și atribuite cazurile pozitive județului/localității de care aparțin persoanele infectate”, mai arată GCS. 

Acest mecanism ar putea sta și la baza diferenței dintre cifrele raportate de autoritățile locale și cele naționale.

Potrivit GCS, până duminică, 8 noiembrie, pe teritoriul României au fost confirmate în total 303.751 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care față de ultima raportare au fost înregistrate încă 6.752 cazuri noi.

În total, 204.679 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 7.879 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS - CoV - 2 au decedat, dintre care 86 doar în ultima zi.  Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 25 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 32 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 17 decese la categoria de peste 80 de ani. 

83 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, a mai precizat GCS.