Grupul de Comunicare Strategică a informat, joi, la ora 13, că până acum au fost confirmate 5.202 de persoane cu coronavirus în România. Dintre acestea, 66 sunt în Bihor.

Comunicatul GSC nu menţionează însă ora la care au fost primite aceste date de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, astfel că diferenţa dintre cifrele comunicate, joi, de surse medicale BIHOREANULUI (surse care arătau că până în prezent, de la începutul crizei coronavirusului în judeţul Bihor au fost confirmate 67 cazuri de Covid-19 dintre care 7 vindecaţi şi 2 decedaţi) sunt date cel mai probabil de ora la care au fost făcute raportările.

Pe de altă parte, potrivit GSC, din totalul bolnavilor infectaţi cu Covid-19, au fost declaraţi şi vindecaţi 647, iar 229 persoane au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, de miercuri, au fost înregistrate alte 441 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 178 de pacienţi. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 25.586 de persoane. Alte 87.400 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

"Poliţiştii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 7.741 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.647.253 de lei", mai arată GSC.